Home

Hemslöjdskonsulent Värmland

Region Värmland arbetar med att utveckla slöjdområdet på olika sätt. Ett exempel är Slöjda med unga där verksamheter får utbildning i olika steg av en hemslöjdskonsulent. Utbildningen riktar sig till personal och utgår från verksamhetens behov, förkunskaper och förutsättningar Hemslöjdskonsulenterna i Värmland har Region Värmland som huvudman. Slöjd ingår i Region Värmlands utvecklingsområden inom kultursektorn Länshemslöjds-föreningen i Värmland Alsters Herrgårds väg 3 65639 Karlstad Postadress Länshemslöjds-föreningen i Värmland Annika Berg Mellanviken 13 68696 Östra Ämtervi

De regionala hemslöjdskonsulenterna som arbetar med att främja hemslöjd har olika titlar beroende på vilken region de arbetar. Huvudmän för de regionala konsulenterna kan vara region/landsting, länsmuseum eller ideell hemslöjdsförening. Landets ca 60 hemslöjdskonsulenter samordnar och utvecklar den statligt finansierade slöjdverksamheten Har du frågor om fortbildningen, ta kontakt med Kajsa Stinnerbom, hemslöjdskonsulent på Region Värmland. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan. Anmälan. Anmäl dig till fortbildningen. Sista anmälningsdag är 14 oktober. OBS! Begränsat antal platser. Anmälan är bindande efter den 1 oktober Hemslöjdskonsulent +46108331057 +46703311364 eva.olsson3@regionvarmland.se Kajsa Stinnerbom Hemslöjdskonsulent +46108331051 +46702102574 kajsa.stinnerbom@regionvarmland.s Kajsa Stinnerbom, hemslöjdskonsulent, Region Värmland kajsa.stinnerbom@regionvarmland.se . Lina Jatko, Länshemslöjdskonsulent, Örebro läns museum lina.jatko@olm.se . Fortbildningen är ett samarbete mellan Region Värmland och Örebro läns museu

Kajsa arbetar som hemslöjdskonsulent - Region Värmlan

 1. Bild och textmaterial från Carina Olsson, Hemslöjdskonsulent - Region Värmland. 2021-03-20. Tygprover Bilder på tyger, tygprovskartor m.m. (även knappar, smycken
 2. Bild och textmaterial från Carina Olsson, Hemslöjdskonsulent - Region Värmland. 2020-07-30. Tygprover Bilder på tyger, tygprovskartor m.m. (även knappar, smycken
 3. ateljé sålde jag även tyger och sybehör av god kvalité. År 1980 ändrades verksamhetens inriktning till att enbart sy folkdräkter. Detta medförde att jag kompletterade
 4. Carina Olsson - Länshemslöjdskonsulent - Region Värmland, Sweden | LinkedIn
 5. Hemslöjdskonsulent på Region Värmland, Sweden Karlstad, Värmland, Sverige 439 kontakte
 6. Carina Olsson är hemslöjdskonsulent på Region Värmland, enligt henne är vävning mer utbrett än vad man kanske kan tro

Om projektet Koncept Slöjd håller. Under 2019 pågår projektet Koncept Slöjd håller, som är ett samarbete mellan hemslöjdskonsulenterna i Värmland och Norrbotten.Målgruppen är Sveriges regionala hemslöjdskonsulenter och utvecklare.. Målet är att ta fram ett informationsmaterial och praktiska tips om hur konceptet Slöjd håller kan användas i konsulenternas dagliga arbete med. Carina Olsson, hemslöjdskonsulent i Värmland. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio Region Värmland, Invitationsdepartementet, Woolume, tailor_in_karlstad, Arvika Pälsateljé, Örebro läns museum, Caffè Italiano - Karlstad, Järbo, Hushållningssällskapet Västra, Study of confusion. By Heidi, The Things Sirli Makes, Värmlandssamverkan, Utmarksmuseet, Café Älskar Hemma おうちが大好き, Projekt Folkverkstan Hur Värmland blir vinnare inom jämställd tillväxt - en nulägesanalys Europa 2020 och dess kopplingar till Värmlands tillväxt och utveckling Potential för produktion av biodrivmedel från skogsråvara i Värmland

Hemslöjdskonsulent, Region Värmland. Program för dagen och överlämning till moderator Sara Falkstad, pedagog, poet och skribent med bakgrund som arkeolog. En del av den feministiska konstgruppen OTALT och drivande i samtidskonstplattformen Kolonin i Arvika Bibliotekskväll med workshop och föreläsning med Carina Olsson, Hemslöjdskonsulent på Region Värmland . 1 oktober 2019 Tisdag 17:30 - 20:30 Karlstad Karlstad Hållbar konsumtion, Klimat, energi. Tid: Workshop: kl 17.30 Föreläsning kl 19:10 Plats: Gröna mattan, Stadsbiblioteket, Karlstad

Hitta din hemslöjdskonsulent - Nämnden för hemslöjdsfrågo

- Det här kan vara bra för tillverkare för att kolla om de följer säkerhetskravet, säger Carina Olsson som är hemslöjdskonsulent i Värmland, till Sveriges Radio P4 Värmland som också. Sex sommarjobbare får prova på att arbeta som keramiker i Arvika i sommar. Förhoppningen är att de ska vara med och säkra återväxten i ett yrke där utövarna blir allt äldre

Länshemslöjds-föreningen i Värmland Hemslöjden - slöjd

 1. Fjärran från den ljusare och mer färgrika Dalbydräkten av i dag. För att få klarhet i detta frågar jag hemslöjdskonsulent Carina Olsson på Region Värmland. Hon om någon känner till det gamla dräktskicket. Det är inget lätt ämne, medger hon
 2. Kajsa Stinnerbom, hemslöjdskonsulent - barn och unga, Region Värmland. I projektet För slöjden i fritiden utvecklade Region Värmland en utbildningsmodell för verksamheter som vill utveckla arbetet med hemslöjd för barn och unga. Utgångspunkt är att fokusera på de vuxna runt ungdomarna och stärka dem inom skapande arbete och slöjd
 3. Det här är en webbplats om oss - Sveriges hemslöjdskonsulenter. Du hittar oss i varje län och region i vårt avlånga land där vi arbetar med att ta tillvara, utveckla och förnya slöjden. Det finns idag ca 60 hemslöjdskonsulenttjänster. Titlarna kan variera mellan Länshemslöjdskonsulent, Utvecklare slöjd och konsthantverk eller.
 4. Carina Olsson: Hemslöjdskonsulent, Region Värmland. Hur vet jag om ett garn eller plagg är av ull? Gunilla: Brännprovet! Kolla om det är ull, vet du inte hur det ska lukta - bränn ett hårstrå, det luktar likadant som ditt hår när det brinner. Kvar blir bara torr aska
Garnkistan: Stickspår

Det här är en otrolig möjlighet att faktiskt få möjlighet att utvecklas, testa och jobba med professionella handledare, säger Kajsa Stinnerbom, hemslöjdskonsulent på Region Värmland. Hon berättar att alla deltagare har fått skicka in en ansökan och blivit kallade på intervju innan de fick jobbet Filleklée ISBN 978-91-639-4586-1 REGION VÄRMLAND Mjuka pärmar, 52 sidor. Carina Olsson är hemslöjdskonsulent i Värmland. Hon har här dokumenterat Filleklée, en varprips/glesripsteknik som är vanligt förekommande i västra Värmland De har drömsommarjobbet: Friheten att jobba själv. Kajsa Stinnerbom, hemslöjdskonsulet på Region Värmland, Samira Rezai, drömsommarjobbare, och Ulrika Lundgren, handledare för textilinriktningen, inspekterar Samiras klänning. Sex ungdomar har fått chansen att jobba med textil i sommar. Just nu pågår drömsommarjobbet på Ritz i Arvika Värmland uppleverjust nu en japansk näverhausse. Intresset är så stort att det är närmast omöjligt att möta marknadens efterfrågan. hemslöjdskonsulent vid region Värmland..

Hemslöjdskonsulenter - Nämnden för hemslöjdsfrågo

I år infaller Mikaeldagen en söndag och på Värmlands museum anordnas en dräktdag med utställningar och en hantverksmarknad. Drivande bakom arrangemanget är Carina Olsson, hemslöjdskonsulent på Region Värmland, och Linda Höglund, arkivarie och samlingsintendent vid Värmlands museum Den understa köptes hos en slöjdare i Värmland när jag följde med hemslöjdskonsulent Carina Olsson på en biltur för många år sedan. Den har jag haft stor användning av. Asken fungerar som resekontor när jag deltar i mässor och liknande evenemang och innehåller kvitton, visitkort, sax, måttband, pennor, påsar och annat nödvändigt Sundsbergs Gårds Vänner är en ideell förening som stödjer arbetet med att bevara Sundsbergs Gård som ett levande kulturellt centrum i Sunne För någon vecka sedan fick vi två stora boxar med bildmaterial från Carina Olsson, hemslöjdskonsulent på Region Värmland. Nu skannar vi bilder, sparar om dem och förser dem med information så bilderna ska blir sökbara när de publiceras Kajsa Stinnerbom som är hemslöjdskonsulent på Region Värmland berättar att textil och filmprojekten har befunnit sig på Ritz hela tiden och speciellt roligt är att allt textilmaterialen är återvinningsmaterial som hämtats från secondhand-butiker och Klässbols linneväveri

Fortbildning i shibori och plåtslöjd - Region Värmlan

hemslöjdskonsulent i Värmland. Carina Olsson vill att Värmland ska samarbeta med andra län i Sverige för att kunna sälja mer till andra länder. Det är svårt att få fram tillräckligt med näver i Värmland. Den här veckan kommer näringsminister Mikael Damberg till Värmland. Då ska Carina Olsson prata med honom Jacks Svantesson, Elisabeth. Vinterblomster : nålbundna vantar från Dalby i Värmland (2011). Författaren, född 1929, har varit hemslöjdskonsulent i Värmland. I Värmlands Folkblad skrev Karin Sundelin på 1980-talet: Festvantar. De vackra vantarna med sina broderier var naturligtvis förr inte slitvantar till vardags

Hemslöjdskonsulent Carina Olsson, Region Värmland. Hallbäck, Elsa (2017) Före sin tid, Värmländsk kultur, nr 6. Senast uppdaterad: 21 oktober 2020. Synpunkter eller frågor på sidans innehåll? › Skicka via e-post Tillbaka till toppen Tillbaka till innehållet. Prata. Under fyra veckor i somras fick sex värmländska ungdomar skapa i textil på temat frihet. Nu ställs deras outfits ut på Sunne bibliotek. - Det här visar vilka talanger det finns inom länets textilhantverk, säger Kajsa Stinnerbom, hemslöjdskonsulent på Region Värmland

Vantar berättar om historien. Lyssna från tidpunkt: Publicerat tisdag 23 december 2008 kl 13.18. På Kronoparkens bibliotek pågår just nu en vantutställning. Den som tittar in kan kika på. Hemslöjdskonsulent Carina Olsson, Region Värmland HEMSLÖJDEN 100 ÅR 2012 - vilken roll spelar den i dagens samhälle? I år väntar oss 366 dagar med hemslöjd - ett levande kulturarv med förnyelse och kvalitet. Varför är skapande med inriktning inom slöjd me - Representationen av de unga är viktig för oss, vi ville få in deras perspektiv i Fårfestens planering och då föddes idén att jobba fram ett slöjdkit med, och för, ungdomar, berättar Kajsa Stinnerbom, hemslöjdskonsulent på Region Värmland. En herrans massa material Wille Skinnargård är en av ungdomarna i projektet Slöjd håller. 1 831 gillar · 2 pratar om detta. Med dina händer kan du göra skillnad. Slöjd håller drivs av Sveriges hemslöjdskonsulenter Hemslöjdskonsulent på Region Värmland, Sweden Karlstad. Kjerstin Persdotter. Kjerstin Persdotter Filmkonsult för Barn och Unga på Region Värmland, Sweden Karlstad. Kristina Högberg. Kristina Högberg Chefssekreterare på Region Värmland Värmland, Sverige.

Slöjd håller - Region Värmlan

Under 2019 pågår projektet Koncept Slöjd håller, som är ett samarbete mellan hemslöjdskonsulenterna i Värmland och Norrbotten.Målgruppen är Sveriges regionala hemslöjdskonsulenter och utvecklare.. Målet är att ta fram ett informationsmaterial och praktiska tips om hur konceptet Slöjd håller kan användas i konsulenternas dagliga arbete med hållbarhetsfrågor Kort artikel om Nålbundna vantar där Elisabeth berättar om hur det kom sig att hon som hemslöjdskonsulent i Värmland påbörjade inventering av nålbunda vantar, och målet med att samla ihop material och info om nålbundna vantar, som resulterade i en bok som publicerades 2011 - Vinterblomster! (Se i listan nedan för böcker) Folkdräktsmarknad.se. June 20 ·. Arbetet med att publicera bild och textmaterial om Värmlands dräkter pågår. Har du bilder eller information om någon dräkt är du varmt välkommen att ladda upp ditt material. www.draktnyckel.se. The work to publish image and text material about Värmland's costumes is underway

För någon vecka sedan fick vi två stora boxar med bildmaterial från Carina Olsson, hemslöjdskonsulent på Region Värmland. Nu skannar vi bilder, sparar om dem oc... h förser dem med information så bilderna ska blir sökbara när de publiceras. När alla bilder är skannade kommer bild- och textmaterial för Värmlands många dräkter att publiceras och vi tänder upp Värmland i. Nu är det dags för Naturskyddsföreningens årliga kampanj Miljövänliga veckan, där temat i år är att ta vara på det vi har, men också att uppmärksamma sätt att hyra, byta och låna saker av varandra. Årets kampanj heter Fixa grejen - dela mera. Under veckan finns flera olika aktiviteter i Värmland att välja på

7 juni 2020 |. Välkomna till utställningen sockenmössor och vantar från Värmland Sommarens utställning av värmländska sockenmössor är den andra i ordningen 2012 Barbo Järliden, tidigare konstintendent på Värmlands Museum och Erik Gustavson, Sverige America Centret. 2011 Ole Wiggo Bang, operachef och Carina Olsson, hemslöjdskonsulent Vi visar vi den svenska filmen Min Pappa Marianne med Rolf Lassgård i huvudrollen där vi startar kvällen med fika och samtal klockan 17:30 innan filmens start 18:30. Självklart är man välkommen om man bara vill se filmen utan att sitta och arbeta under tiden. Vi gästas också av hemslöjdskonsulent Carina Olsson från Region Värmland För Värmland är för litet för att själva gå i bräschen. En magnet Även paret Inger och Leif Stinnerbom åt lunch med minister Damberg. Leif Stinnerbom berättade att framgångsrika Västanå teater i år kommer ha 27 000 besökare och av dessa kommer 70 procent från utanför Värmland Böret Segolsdotter från Köla och Carina Olsson, hemslöjdskonsulent i Värmland, beskriver tekniken i två universitetsarbeten. I Kölaladan finns historik och mönster i en pärm. - Textilen är vanliga i gränstrakterna, men inte öster om kommunerna Eda och Årjäng. Filleklée presenteras även som dekoration och prydnad

Slöjd Håller i skolan - Region Värmlan

Värmlands Näs - draktnyckel

Fryksdals hära

Madelaine jobbar som hemslöjdskonsulent i Uppsala län och Lotta jobbar på HV Skola. De senaste åren har de arbetet tillsammans i flera olika slöjdprojekt. Lotta och Madelaine ska lära ut att sticka flerfärgsstickning med lyfta maskor under Stickstämman i Värmland Slöjd och gamman. Hjärtligt välkommen! Denna blogg handlar främst om slöjden i Jämtland och Härjedalen. Här kan du läsa om vad som är på gång; aktiviteter du kan delta i, rapporter från olika evenemang samt tips om kurser och andra saker som händer i länet, och landet

Folkdräkt från Wärmlan

Agneta vår Hemslöjdskonsulent var där med sina kollegor och promotade vävutställningen Vävning för alla som vandra runt i Sverige. Mitt bidrag kan du hitta här. Agneta blev glad när folk kom och berättade att de hade satt upp just vår väv i sin vävstuga Hittade 43 st jobb i Vilhelmina. Tips! Starta en gratis bevakning av denna sökning, klicka här. Skapa en bevakning för att få mail om jobb som matchar sökningen du precis gjort. Du kan själv ställa in vilka veckordagar du vill ha mail från oss, men vi skickar bara ut mail om vi hittat något nytt för att du ska slippa dubletter i din. Dalby ligger i Värmland. Du kan också säkert få mer info av vår hemslöjdskonsulent, Carina Ohlsson. 29 november 2011 21:48 Karin sa... tack! toppen! 29 november 2011 22:26 Erica Bessant sa... Vad mycket fint! Och boken ser spännande ut. 29 november 2011 22:4 Värmland Arvika Degerfors Eda Filipstad Forshaga Företaget som skapar jobb och främjar återbruk Näringsliv Vi använder navel Jag sprang ur ett frö i jorden. när jag vävde en rekonstruktion av en gammal röd-vit slitrya på uppdrag av hemslöjdskonsulent Carina Olsson i Värmland.. Nu gäller skärpta allmänna råd i Värmland

Silbodal - draktnyckel

Enligt Värmlands hemslöjdskonsulent är Konstrikk den bok som bäst beskriver nordisk näverstickning. Det finns också många böcker om entrelac, som tekniken heter på engelska. Upplagd av Ing-Marie kl. 21:28. Skicka med e-post BlogThis! Dela på Twitter Dela på Facebook Dela på Pinterest Vi bjuder på Värmland i maskor genom vantar och mössor i olika tekniker. I natursköna Ransberg kan du njuta av lugnet samtidigt som du får ditt lystmäte av garn och stickning tillgodosett. I år går Stickstämman av stapeln när hösten står för dörren med sina vackraste färger att inspireras av och behovet av vantar och mössor är som mest aktuellt Lönelistan - Utforska vad andra har i lön. Här kan du se om du har rätt lön i jämförelse med andr kontakta din lokala hemslöjdskonsulent, där kan du kanske få hjälp med! kolla på www.hemslojden.org så kan en vuxen hjälpa dig att ringa dit! / Linn, 10 år från Arvika i Värmland. Hej Linn Allt ditt gula garn kan väkomma väl till pass nu när vi närmar oss påsk

Carina Olsson - Länshemslöjdskonsulent - Region Värmland

 1. Slöjdlärare löner. Lönestatistik med bruttolöner per månad för en slöjdlärare inom pedagogi. Se aktuell lön snabbt och enkelt. Lämna din egen referens eller tipsa någon om detta yrke. Lägg till din egen referens. Totalt
 2. Enligt Värmlands hemslöjdskonsulent är Konstrikk den bok som bäst beskriver nordisk näverstickning. Det finns också många böcker om entrelac, som tekniken heter på engelska. Upplagd av Ing-Marie kl. 21:28 Inga kommentarer: Skicka med e-post BlogThis
 3. utbildad Hemslöjdskonsulent på HV men har också läst Textilvetenskap, Konstvetenskap, Franska och U-landskunskap (på Uppsala och Stockholms Universitet). Värmlands Konsthantverkare, Karlstad, 1998 'K-märkt', Galleri Strand Östersund. Samlingsutställningar
 4. Författaren, Marika Larsson, kom under sin tid som hemslöjdskonsulent i länet i kontakt med många stickare och hon ger i boken en historisk bakgrund, berättar vidare om några framträdande personer på området samt avslutar med beskrivningar på 45 vantar, några mössor och sockor, samtliga återgivna i färg. Stickning Stickat
 5. VÄSTMANLANDS LÄN. Prova på fönsterrenovering! Arrangör: Västmanlands läns museum Plats:Västmanlands läns museum, Karlsgatan 2, Västerås Datum: Lördag 30 maj Kl.12, 13, 14 och 15 Är du nyfiken på att vårda dina äldre fönster? Nu är du som nybörjare varmt välkommen att prova på tillsammans med bebyggelseantikvarie och hemslöjdskonsulent den 30 maj på Fönsterrenoveringens dag
 6. Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik

Hjärtvärmare har länge varit ett av hemslöjdskonsulent Charlotte Hellsten Husmans många textila intressen. Genom åren har hon letat, undersökt och tittat på flera hjärtvärmare från olika delar av Stockholms län Pröva på trådtjack eller luffarslöjd som det också kallas och upptäck järntrådens möjligheter. Vi bockar och böjer. Kanske blir det en ljusstake, en provsticka eller något litet smycke? Material finns på plats och begränsat antal verktyg finns att låna. Ta med tänger Läs mer Hemslöjdskonsulent i Kalmar län. anders.isgren@hemslojd.org. 4/2005. Byggnadsvårdsföreningen. Är en oberoende, ideell förening som jobbar för skydda, vårda och bevara byggnader och bebyggelsemiljöer från alla tider Webbinarium: Vad händer i Ull-Sverige? Välkommen till ett inspirationswebbinarium om den svenska ullnäringen med Annkristin Hult, hemslöjdskonsulent och ullnäringsfrämjare. I detta webbinarium berättar Annkristin om den svenska ullen och vad man kan använda olika fårrasers ull till. Olika ull är lämplig för olika ändamål Hemslöjdskonsulent Västra Götaland. Västra Götaland odlar lin. Allt som behövs är frö och en kvadratmeter. Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, Tillsammans med Dalarnas och Östergötlands hemslöjdskonsulenter har vi gruppen 1 kvm lin på Facebook I väntan på spirande vår kan torrt fjolårsgräs sätta sprätt på liv och skapande

Yr i mössanVantar berättar om historien - P4 Värmland | Sveriges RadioStickstämman i Värmland 2013- Lägg vantarna på RansbergSlöjdkalendern | Hemslöjden – slöjd och hantverk för allaGrums | Värmlandsbygden | Sida 2

Arbetsuppgifter: Till ekonomiavdelningen på Assemblin El söker vi nu en operativ Teamleader för reskontran. Du kommer att ingå i ett ekonomiteam bestående av 11 personer och rapportera till ekonomichefen Vad händer mer i Österbybruk? Publicerat den 13 augusti, 2015 av slojdhander. Det är verkligen läge för en hel helg i Österbybruk. Ta med familjen - här finns camping och ett fint bad om man nu får nog av ull. Ett toppenfint litet hembageri som bakar Österbybullarna som vi kommer att sälja i vårt Pop-up-kafé på Stallbacken. 4 Hemslöjdskonsulent verksamheten. Landstinget i Värmlands län framhåller all genom den föreslagna utbyggda basorganisaiionen skulle möjligheter skapas att tillgodose en differentierad och utvidgad rådgivning lill slöjdare. föreningar och allmänhel frän konsulenter som kan komplette­ra varandra genom all vara specialierade.

 • Experten Musterdepot.
 • Wat is het rijkste land van Europa.
 • Pokémon Journeys leaks.
 • Bitcoin mining 2015.
 • Ornstein and Smough tips.
 • Tjäna pengar på instagram? flashback.
 • Buy the dips Coinrule.
 • Bitcoin ETF Zertifikat.
 • 1 биткойн в лева.
 • EToro limit order.
 • Scale up community.
 • Thomas Sabo Örhängen Creol.
 • ROE formula.
 • Where to buy MARS Coin.
 • Thermia fastighet.
 • Naturvårdsverket bidrag laddbox företag.
 • Rozdíl bitcoin Ethereum.
 • GameLoop Facebook.
 • Orbital Corporation stock.
 • Nordea North American Stars Equity Fund.
 • Tomt som säkerhet för lån.
 • Cruise stock.
 • Pierre du Pont V.
 • FOD Financiën Brussel.
 • Tutorial meaning in tamil.
 • Svenssons rabattkod.
 • Nationalbank Duisburg.
 • Utmaningsdriven projektledning.
 • XBT Bitcoin Tracker review.
 • Kommun upphandling.
 • Bordslampa plast.
 • Hemköp online.
 • Uranium ETF.
 • Certifierad företagsekonom Flashback.
 • Target gift Card Amazon.
 • Outlook hackat.
 • Eniro se privatpersoner mobilnummer 0730982533.
 • Design Kommode Flur.
 • Friese woorden quiz.
 • Cromwell Las Vegas property map.
 • Post money valuation vs enterprise value.